Foto: TT

Stökig natt för polisen i Jönköping

Publicerad

Det har varit ett hektiskt dygn för polisen i Jönköping. Flera personer har gripits och anhållits under natten och morgonen.

En kvinna och en man greps tidigt på morgonen misstänkta för brott gentemot varandra.

Det var vid halv fyra tiden på lördagsmorgonen som polisen larmades till centrala Jönköping, efter att flera personer hört av sig om stök och bråk.

– På plats greps kvinnan och mannen, som har en relation och bor tillsammans, den ena personen misstänkts för olaga hot och den andre för misshandel gentemot varandra, säger Klas Ottosson vakthavande befäl.

I Kättilstorp anmäldes ett inbrott i en butik och en person, en man i 35-årsåldern är anhållen misstänkt för brottet.

– Mannen greps och godset, tobaksvaror hittades i anslutning till den gripne, säger Klas Ottosson.

Vid halv tvåtiden natten mot lördag greps en man i 30-årsåldern i centrala Jönköping, sedan han enligt polisen uppträtt avvikande. Mannen hade en mängd narkotika på sig och är anhållen misstänkt för narkotikabrott.

Ytterliggare en man är anhållen misstänkt för grov misshandel, sedan han ska ha misshandlat en kvinna så illa att hon fördes med ambulans till sjukhuset i Värnamo. Enligt polisen ska kvinnan inte ha livshotande skador.

– Men så pass allvarliga att misshandel bedöms som grov, säger Klas Ottosson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.