Oklart hur fölet Tindra skadades

Uppdaterad
Publicerad

Den slutliga obduktionsrapporten är nu klar. Det går inte att fastställa hur fölet fick de skador som i slutet av maj ledde till att hon avlivades, uppger Radio Jönköping.

Det var i slutet på maj som det veckogamla fölet hittades svårt skadat i Stadsparken i Jönköping. En stor trädgren var indragen i ladan. Det fanns också en vägskylt inslängd i hagen och det var framför allt dessa båda fynd som gjorde att man trodde att någon varit inne i hagen och skadat fölet.

Den misstänkta misshandeln väckte mycket starka känslor hos allmänheten och fick stor uppmärksamhet i media. Carina Nordell från Lekeryd utanför Jönköping, drog igång en insamling som inbringade cirka 70 000 kronor. Pengarna skulle ges till den person som kunde ge avgörande tips om en gärningsman.

Fölungen Tindra

De insamlade pengarna kommer nu att skänkas till en djurskyddsorganisation.

– Jag vill att de ska användas som belöning för tips i just ärenden som gäller våld mot djur, säger Carina Nordell, till Smålandsnytt.

Eftersom det inte går att fastställa hur fölet skadats finns det inga uppgifter att jobba vidare med, säger polisen till  Radio Jönköping. Det finns inte heller några vittnesuppgifter. Polisens handläggare är just nu på semester men allt tyder på att fallet läggs ner nästa vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fölungen Tindra

Mer i ämnet