Anmälaren anser inte att striptease är en tjänst för allmänheten. Foto: Solum Stian Lysberg

Uttalande om strippklubb JO-anmäls

Uppdaterad
Publicerad

En personal på länsstyrelsen i Jönköping JO-anmäls efter att ha kallat inrättandet av en strippklubb för ”en tjänst till allmänheten”.

Uttalandet gjordes i tidningen Jönköpings-Posten i höstas i samband med att länsstyrelsen rev upp kommunens beslut om att inte bevilja bygglov för en strippklubb i centrala Huskvarna.

Uttalandet löd: ”Om du vill inrätta en strippklubb, det är om jag förstått det rätt inte olagligt, då kan man tolka det som en tjänst till allmänheten.”

En kvinna från Mullsjö tycker inte alls att en strippklubb är en tjänst till allmänheten utan snarare en olämplighet och JO-anmäler därför personalen från länsstyrelsen som hon anser ha gjort ett skamligt uttalande.

Anmälaren anser också att om en tjänst ska bedömas som allmän ska den kunna omfatta en större åldersgrupp än en strippklubb gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.