En vägg har blåsts ut av en explosion på Permascand i Ånge (arkivbild).

AkzoNobel säljer Permascand

Uppdaterad
Publicerad

AkzoNobel säljer nu industriföretaget Permascand AB i Ljungaverk. Köpare är tre personer i den nuvarande företagsledningen, investmentbolaget Mittkapital och det statligt ägda riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB.

Köpeavtalet som undertecknades under onsdagen innebär att de nya ägarna tar över från och med den 1 november 2012.

Samtliga anställda, cirka 130 personer, behåller sin anställning i bolaget.

Permascand

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Permascand från den starka bas som byggts under tiden inom AkzoNobel. Vi satsar nu på tillväxt, säger Fredrik Herlitz, vd, i ett pressmeddelande. Han utgör, tillsammans med Lars Bohman och Jan-Olof Strömberg, den nya företagsledningen.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Permascand AB

Permascand har en stark position i världen när det gäller elektroderoch elektrodbeläggningar. Permascand har även en särställning i Norden när detgäller bearbetning av titan och andra höghållfasta material för applikationerinom främst kemi- och processindustri, offshore samt marina tillämpningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Permascand

Mer i ämnet