Ånge kan drabbas hårt

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en ödesdag väntar i det hårt nedläggningsdrabbade Ånge. Enligt Aftonbladet kommer orten drabbas hårt av SJ:s planerade nedskärningar.

Aftonbladet har avslöjat att SJ kommer att genomföra ett stort sparpaket för att spara en miljard kronor på tre år. Enligt tidningens uppgifter kommer det att drabba 350 anställda över hela landet. Bland annat ska ett av företagets två callcenter komma att läggas ner, och det är callcentret i Ånge som kommer att drabbas hårdast, skriver Aftonbladet. Centret i Ånge har redan långsamt minskat sin personalstyrka de senaste åren, 2011 hade callcentret 160 anställda, för ett drygt år sedan hade styrkan minskat till 130 och idag kan alltså ytterligare ett dråpslag komma mot verksamheten.

17 av 24 resebutiker i SJ:s regi kommer också att läggas ner enligt det här förslaget.

Klockan 10.00 är det kallat till personalmöten på platser runt om i landet där de anställda ska få information om vad som komma skall. SVT Mittnytt har ett team på plats i Ånge och kommer att rapportera fortlöpande om händelseutvecklingen här på svt.se/mittnytt under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jobben försvinner från Ånge

Mer i ämnet