Avslutning bevakades av polis

Uppdaterad
Publicerad

BJÄSTA Idag var det skolavslutning i Bjästa. Efter att kyrkan vid förra avslutningen släppt in en dömd våldtäktsman hölls årets avslutning i ishallen, under polisbevakning.

Skolavslutningen för eleverna på Bjästaskolan bevakades av civila poliser. Skolområdeschef Anders Fager bekräftar för SVT Mittnytt att polisen fanns på plats. Mittnytts team på plats kunde också se polisen som höll området under bevakning från sina diskreta civilbilar.

Enligt Anders Fager var det en ren säkerhetsåtgärd. Orsaken uppges vara de många hot som riktats mot skolan, kyrkan och skolpersonal efter det uppmärksammade reportaget i Uppdrag granskning tidigare i år.

Skolavslutningen i ishallen präglades av de senaste månadernas händelser och fortfarande finns det frågetecken att räta ut efter fjolårets skolavslutning där den våldtäktsdömde ynglingen genomförde sin uppmärksammade demonstration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.