Baryard lockade storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Clinic – så kallas det när ryttare håller ridkurser inför publik. På onsdagskvällen hade Sundsvalls Ridklubb bästa möjliga affischnamn för sitt evenemang: Malin Baryard och Peder Fredricson.

Kungsnäs ridhus var fyllt till sista åskådarplats, och hade det funnits några tusen platser till hade de nog också fyllts. Intresset för Sundsvalls Ridklubbs clinicevenemang på onsdagkvällen var mycket stort.

Och det är klart: har man OS-medaljörerna och fixstjärnorna Malin Baryard och Peder Fredricson som dragplåster så blir attraktionsvärdet ännu högre.

”Kul att vara ute i landet”

– Det är jätteroligt att få komma hit. Det är inte så ofta vi är ute på sådant här, och särskilt inte i Norrland, säger Malin Baryard till SVT.

SVT: Kan man då förmedla kunskaper om ridning till en sittande publik?

– Visst kan man det. Men det gäller förstås att vara extra pedagogisk och att förklara på ett visuellt sätt.

Ida visade

Ida Godin från Sundsvalls Ridklubb var en av de unga ryttare som uppe på hästryggen hjälpte Peder och Malin att förmedla sina kunskaper genom att helt enkelt visa hur det ska gå till.

– Det var nervöst eftersom det var så många på läktaren, och det märktes på hästen också. Men det var kul, jättekul, säger hon.

Åkt från Brunflo

Irma Nylund och Anna Lennartsson hade åkt 16 mil enkel resa ända från Brunflo i Jämtland för att få se Malin Baryards och Peder Fredricsons ”föreställning”.

– Det är helt klart värt det. Jätteroligt att se dem live och att ta del av deras kunskaper. Det är ju inte ofta man får göra det, säger tjejerna som båda ridit ”så länge de kan minnas”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.