Bedragare kraschade

Publicerad

Med polisen i hälarna körde en körkortslös 20-åring i hög fart genom Timrå centrum. Det var halt väglag och bilen hade sommardäck men 20-åringen försökte ändå köra ifrån polisen.

Hans två passagerare uppmanade honom att stanna men uppmanades att ”hålla käften”. Kort efter det tog färden slut när bilen kraschade i en rondell. Vid kollisionen skadades föraren och en av passagerarna.

På onsdagen fick 20-åringen sin dom av Sundsvalls tingsrätt. Han ska bland annat betala 10 000 kronor i skadestånd till den skadade passageraren.

Falska annonser

Det här var inte det enda brottet som nu läggs till 20-åringens relativt långa brottsregister. Han döms även för bedrägeri eftersom han lurat åtta personer genom falska annonser på Blocket.se.

Skadestånd och samhällstjänst

Mannen har annonserat ut bildelar och presentkort som han aldrig levererat men däremot tagit betalt för. 20-åringen ska nu betala sammanlagt 23 950 kronor till de lurade köparna. 

20-åringen döms även till skyddstillsyn med samhällstjänst i 100 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.