”Buset” slutade i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomarna som trakasserade paret Tage och Anita Eliasson i Njurunda i våras har fått sina straff. Två av de tre ungdomarna dömdes för ofredande medan den tredje dömdes för misshandel, uppger tidningen Dagbladet på nätet.

Det var i april som det äldre paret i Klockarberget trakasserades av sex ungdomar. Själv har dom sagt att dom vill ”busa” men det blev ett bus som urartade.

Klockan var två på natten när Tage och Anita Eliasson väcktes. En stund senare hade Tage Eliasson revbensfrakturer, en fraktur på en stortå och krosskador på  höger hand, vänster lår och huvudet.

Två av ungdomarna anmälde sig senare själva till polisen och tre inblandade har nu fått sina domar. Två döms för ofredande till böter och den tredje till samhällstjänst för misshandel. Han ska också betala 15 000 kronor i skadestånd.

Tingsrätten konstaterar att de inblandade ämnat olika uppgifter om händelseförloppet. Det konstateras också att paret kan ha misstagit sig på vissa punkter till följd av sin ålder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.