By stämmer mobiljätten Telia

Uppdaterad
Publicerad

Efter drygt två år med ständigt telefonkrångel har byn tröttnat. Nu är privatpersoner och företagare i Haverövallen rasande och stämmer Telia.

Haverövallen är ett litet samhälle i sydvästra Ånge, långt från makt och kommers. Och sedan två år tillbaka har även den goda mobiltäckningen lyst med sin frånvaro.

–Ibland måste jag gå ut ur huset för att kunna ringa och ibland räcker inte ens det, säger Mats Alexandersson boende i området.

”De bryr sig inte”

Många boende har inte tillgång till fast telefoni och det är Telia som är den dominerande mobiloperatören i trakten. Men dom skyller problemet på det lokala kraftbolaget som i sin tur tillbakavisar påståendet att det är deras elnät som ligger bakom avbrotten. Och Mats Alexandersson tycker att Telia fokuserar på att suga ut så mycket pengar som möjligt snarare än att lösa problemet.

–Enda gången de hör av sig är när räkningarna inte betalas, att jag får ringa elva gånger till min bank för att samtalet bryts är inget de bryr sig om, säger Mats.

Och nu vill han att byborna ska gå samman och gemensamt dra Telia inför domstol.

–Jag vill att alla ska kompenseras, inte bara de som aktivt söker, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.