Countrybandet i Forsed kan prisas

Uppdaterad
Publicerad

Crash n' Recovery står mot fyra andra artister i kategorin ”Bästa europeiska country-akt” i helgen. Motståndet bjuder på två svenskar men Mittnyttbandet tror på seger.

Countrybandet repar i Forsed utanför Bollstabruk, medlemmarna är både från Jämtland och Västernorrland. Och även om man inte rönt jättestora framgångar i hemlandet så har bandet nått ut och turnerat internationellt.

–Jag tror att det är något med det svenska countrysoundet som slår an en ton utomlands, det kan vara folkmusiksinfluenserna, säger Linda Engström vokalist i Crash n' recovery.

Och att den svenska countryn är på frammarsch internationellt märks då tre av fem nominerade i kategorin ”Best european country act” är svenska artister/grupper. En av dom är Jill Johnsson.

–Jill har ju gjort extremt mycket för den svenska countryn, inte minst genom Jills veranda (ett SVT-program), säger Linda.

Mittnytt: Har ni någon chans att ta hem det då?

Ja, det tror jag definitivt. Vi kommer till och med att spöa Jill Johnson, säger Olle Söderlind, trummis i bandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.