Kattungarna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: SVT

Döda kattungar funna i Söråker

Publicerad

Polisen gjorde makaber upptäckt efter grannes larm

Det var i söndags som en granne larmade polisen om flera döda katter i en fastighet i Söråker. Grannen hade upptäckt katterna genom en fönsterruta, och huset var enligt polisen obebott sedan en tid tillbaka.

–Poliserna som kom dit krossade en ruta för att ta sig in i huset. De tog hand om den katt som fortfarande var vid liv. Jag är osäker på exakt vad som hänt med de döda katterna i nuläget, säger förundersökningsledare Patrik Sundlöf.

Enligt polisrapporten blev polismännen tvungna att avbryta husrannsakan på grund av att ”den sanitära situationen var anmärkningsvärt vidrig”.

–Så fort de öppnade dörren till huset så möttes de av en fruktansvärd stank. De fann totalt tre döda kattungar, och en vuxen katt som nu tagits omhand.

Kan ha bott där länge

Polisen har nu upprättat en anmälan gällande djurplågeri. Det är dock oklart vem som är ägare till katterna.

–Det kan var så att de kommit dit på eget bevåg, eftersom huset var obebott, men det kan också vara så att de tillhört den förra ägaren av huset. Vilket det är vet vi inte i det här läget, säger Patrik Sundlöf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.