Dykare ska söka efter mannen i Stugusjön.

Dykare ska söka försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Det finns misstankar om att den försvunne polske bärplockaren i Näsåker kan ha drunknat. På fredagseftermiddagen kommer dykare att söka av Stugusjön, inte långt från bärplockarens campingplats.

– Vi vet inte vad som hänt. Det vi har är en markering från en kriminalsökshund, som vi nu kommer att följa upp, säger polisinspektör Mikael Ahrtzing vid Västernorrlandspolisen.

Det var under sökandet på torsdagskväll som en kriminalsökshund gjorde en markering ute på Stugusjön, inte långt från den plats där bärplockaren tillsammans med sina kamrater campade. Polisen trodde att denna markering kunde tyda på att bärplockaren drunknat.

Dykare sökte under fredagseftermiddagen och kvällen av sjön. Klockan 22.00 avbröts dykningarna utan att någon hade anträffats. Polisen skriver på sin hemsida att några nya dykningar är för närvarande inte aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen bärplockare

Mer i ämnet