Anna Swenn Larsson. Svensk mästare i slalom 2015. Foto: Fredrik Israelsson

Eliten gör upp på Södra berget

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gör skidstjärnorna upp på Södra berget när alpina SM går av stapeln.

Senast alpina SM ordnades i Sundsvall var år 2000. I dag är det dags igen. Efter ett halvårs planering kastade sig de första åkarna ut för Södra bergets slalombacke vid niotiden i morse.

– Det ser jättebra ut. Det är strålande väder och underlaget håller väldigt bra med tanke på snöfallet som var i går, säger Magnus Borgsten, ordförande i Sundsvalls slalomklubb.

”Fantastiskt roligt”

Sveriges alpina elit är på plats med kända namn som André Myhrer och Emelie Wikström.

– Det är fantastiskt roligt både för oss som arrangerar och för publiken. Dom som man i vanliga fall ser på tv kan man nu se live i backen. För dom yngre åkarna är det väldigt sporrande att vara med i samma tävling som landslaget, säger Magnus Borgsten.

Tävlingarna anordnas i samarbete med Sollefteås alpina klubb och under helgen är det många som hjälper till för att få arrangemanget att fungera.

– Nu på själva tävlingsdagen är vi ungefär 100 personer från föreningen som jobbar, säger Magnus Borgsten.

Även om det inneburit mycket jobb att anordna tävlingen så har Magnus Borgsten inte blivit avskräckt.

– Det är så roligt det här så frågan är om vi inte ska söka SM nästa år igen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.