Eliten tränar i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

I Sundsvall tränas just nu Sveriges tre snabbaste män. En av dom är Johan Wissman som kommer till Sundsvall en gång i månaden för att träffa sin nya tränare Håkan Andersson.

I gymmet under Nordichallen tränar dom. Sveriges tre snabbaste män, Johan Wissman, Stefan Tärnhuvud och Tom Kling-Baptiste.

Sammanlagt har dom vunnit 26 SM-guld medaljer. Den absolut största medaljskörden står Johan Wissman för med sina 18 SM-guld. Nu skippar han 400 metersloppen och satsar helt på 200 meter. Därför kommer han till Sundsvall en gång i månaden för att träffa sin nya tränare Håkan Andersson.

– Ny tränare och nya träningskompisar ger jättemycket energi. Just nu känner jag att jag har grymt drag i träningen och det känns bättre än på jätteläge, säger Johan Wissman.

Dessutom tror han på konceptet att träna med andra elitsprinters.

– Tidigare kan jag tycka att man har varit dålig på att använda sig av varandra. Nu har vi samlats här, en från Sundsvall, en från Stockholm och jag kommer från Helsingborg. Det är bra att samlas och köra ihop, säger Johan Wissman.

”Det ger resultat”

Stefan Tärnhuvud fokuserar nu på rehabträning eftersom han opererade höfterna för fyra veckor sedan.

– Till sommaren är målet att tävla helt som vanligt. Så det enda jag försakar är inomhussäsongen men till förmån för en bra utomhussäsong försakar jag gärna den, säger Stefan Tärnhuvud

Den som har lockat friidrottarna till Sundsvall är tränaren Håkan Andersson.

– Det som är riktigt bra tror jag är när man börjar bli några stycken högpresterande som kan träna med varandra. Det ger resultat, säger tränaren Håkan Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.