Emmelie från Indal plåtar Roxette

Uppdaterad
Publicerad

Som ung fotograf har hon profilerat sig med pin up-bilder och 50-tals känsla. Nu har Emmelie Åslin från Indal fått sitt första stora uppdrag – att plåta Roxette inför deras världsturné.

25-åriga Emmelie Åslin från Indal har precis etablerat sig som fotograf i Stockholm. Med sin speciella stil har hon lyckats få tillräckligt många uppdrag för att leva på fotograferandet.

Det var efter en utställning i Tylösand som hon hamnade till bords med Per Gessle.

– Då började vi prata efter eftermiddagen och då sa jag att jag gärna skulle vilja fota honom. Det bara kom så. Men jag blev nog lite överraskad när han skrev faktiskt.

Vad skrev han?

 – Jag minns inte precis. Han frågade om jag ville fota honom och Marie till den kommande världsturnén och att jag var tvungen att svara snabbt. Jag såg mejlen kanske tio minuter efter att han skrivit och han hade mitt svar efter typ 17 minuter. Jag var ganska snabb att svara där. Sen slog jag på ”Sleeping in may car” och dansade, skurade golvet hemma och gick runt och sjöng.

Skrattande rockstjärnor

Bilderna är tagna i en övergiven industrilokal på Östermalm i Stockholm och tillsammans med en assistent – Molly Jansson också hon  från Sundsvall – plåtade hon i fyra timmar. Och den enda av Emmelies bilder som hon får visa innan lanseringen av världsturnén drar igång visar två mycket avspända och skrattande rockstjärnor.

– Jag tror inte att jag kände att jag kunde göra vad som helst. De har ändå sin stil och så där. De har ju sin stil och den är ju grym.

Emmilie är uppvuxen med bilträffar och cruising och hon tror att hennes egen stil ändå finns där i bilderna på Roxette.

Hemliga projekt

– Vi har med en gammal bil i några av bilderna. Jag lyckades få med en gammal 55:a Cadillac, som är ganska härlig rostig med mycket attityd och så där, säger hon och skrattar. Det är ändå Roxette, men då vart det lite vintage också.

Per Gessle och Marie Fredriksson har hört av sig. De är nöjda med bilderna. Det är Emmelie också. Och förhoppningsvis ramlar nu nya uppdrag in.

-Jag har lite projekt i görningen som är lite hemliga än så länge, men jag kör på och fortsätter, avslutar Emmelie Åslin med ett stort leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.