En död i svår i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 70-årig man avled och tre personer skadades vid en svår trafikolycka på E4 mellan Ullånger och Docksta på fredagseftermiddagen.

Det var vid 15-tiden som olyckan inträffade i Sjöland, fem kilometer norr om Ullånger.

Flera personer satt fastklämda när räddningstjänsten och ambulans kom till olycksplatsen. Första hjälpen till de skadade gavs av ambulanspersonal som utanför tjänsten råkade passera olycksplatsen.

Olyckan skedde mellan en lastbil och en personbil och orsakade långa köer. Trafiken omdirigerades till länsvägarna 332, 334 och 335 mellan Gallsäter och Överhörnäs. Vid 19-tiden släpptes trafiken återigen förbi olycksplatsen.

Den omkomne avled omedelbart.

Föraren av lastbilen chockades men klarade sig utan skador. Två av passagerarna i personbilen, 22 och 19 år gamla fördes till Örnsköldsviks sjukhus medan den tredje passageraren, en 70-årig kvinna fördes till Sundsvall. Hälsoläget för de tre betecknas av sjukvården som stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.