Engqvist byter parti

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Miljöpartisten Anders Engqvist byter parti och kommer att kandidera i kommunalvalet under Sundsvallpartiets flagga. Han säger också att han ska anmäla Sundsvalls kommun till Inspektionen för vård och omsorg.

Anledningen till avhoppet från Miljöpartiet och inhoppet som andranamn på Sundsvallspartiets lista säger han är att dåliga beslut har ackumulerats på varandra.

– Jag har alltid fått rulla stenen i uppförsbacke och haft problem med att få med mig mitt parti i den politik vi drivit i Socialnämnden, säger Anders Engqvist (SP).

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Prickade

Anledningen som fick droppen att rinna över var när han och Maria Algottson från Socialnämnden blev prickade.

– Man värnar inte om det Socialtjänsten ska göra. Jag är trött på väldigt lite stöd. Man måste värna om grundläggande kommunala frågor och jag vill få slut på problematiken, säger Anders Engqvist.

Beslutet att gå över till Sundsvallspartiet säger han att han tog redan för ett par veckor sedan.

Ska anmäla kommunen

Han säger också att han ämnar anmäla Sundsvalls kommun till Inspektionen för vård och omsorg därför att han anser att det finns brister i Socialtjänsten.

– Man uppfyller inte alla krav. Man kan inte säkerställa patientsäkerheten, den är helt under isen.

Miljöpartiet

Men Anders Engqvist säger att han fortfarade är medlem i Miljöpartiet på riksnivå. Det är med andra ord endast lokalt som han byter parti.

– Man kan göra det i Miljöpartiet. Jag är fortfarande Miljöpartist, säger han.

Men hur kommer det gå att arbeta med de andra i Sundsvallspartiet då?

– Vi behöver inte vara överens om allting, till exempel utrikesfrågor, kärnkraft och så vidare. Sådant avgörs på riksnivå. Så jag ser inga problem med att samarbeta. Jag vill få slut på problematiken och de dåliga besluten i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet