Fängelse för påkörning

Publicerad

Påverkad av både alkohol och droger körde den 22-årige mannen i hög hastighet genom centrala Örnsköldsvik på nyårsdagen och körde rakt in i en bil, där en person skadades.

På onsdagen dömdes mannen till fem månaders fängelse för bland annat grov vållande till kropsskada, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och narkotikabrott. Han ska också betala skadestånd på 9200 kronor plus ränta till en kvinnan han kört på.

Det var vid 01.30-tiden på nyårsdagen i år som mannen körde genom Örnsköldsvik. Han var då påverkad av amfetamin och hade en alkoholhalt i blodet på 0,57 promille. I hög hastighet körde han genom stan och gjorde farliga omkörning, körde mot rött ljus – och körde ifrån polisen som stoppat honom – innan han körde in i sidan på en annan personbil. En kvinnan i den påkörda bilen skadades. Hon ådrog sig brott på fyra ländkotor.

Ångermanlands tingsrätt fastslår att mannen ska dömas till fängelse: ”Sammantaget har mannens körning inneburit så allvarliga risker för övrig trafik att det inte finns utrymme för annan påföljd än fängelse. Det sammanlagda straffvärdet för de gärningar han begått är 5 månader”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.