Ett tiotal personer stod på bron när den rasade. Foto: Gobiten.se

Fastklämd när krogentrén rasade

Uppdaterad
Publicerad

En person klämdes fast och ett tiotal följde med i raset när entrén till Railway saloon i Sundsvall kollapsade på lördagskvällen.

Räddningstjänsten och ambulans larmades sent på lördagskvällen sedan entrébron till krogen Railway saloon rasat. När räddningstjänsten kom till platsen hade entrén till krogen lossnat från väggen och rasat in mot husfasaden.

– Entrén brukar bli lite av ett hängställe för rökarna. Kanske var det mycket folk som var ute och rökte, säger krogägaren Lillemor Larsson.

Ett tiotal personer följde med i raset och en satt fastklämd. Mannen hade fått benet i kläm och fördes senare till akuten på Sundsvalls sjukhus där skadorna betecknades som måttliga.

På lördagskvällen var det Errol som spelade sin repertoar av Eddie Meduza-covers.  Krogen stängde direkt efter olyckan.

– Vi har rätt att ta in 150 personer men det är för tidigt att spekulera om vad som hände. Men vi har varit i kontakt med den person som klämdes fast, säger Lillemor Larsson.

Enligt polisen var det en bärlina, en balk, där entrébron var fäst vid väggen som gett vika för tyngden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.