FI startar i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal medlemmar var på plats när Feministiskt initiativ höll sitt första medlemsmöte i Sundsvall. Initiativtagaren Matilda Högdahl var minst sagt positiv till att man nu är igång.

– Det är jätteroligt att träffa människor som brinner för exakt samma saker som man själv, säger Matilda Högdahl, ordförande FI Sundsvall.

Matilda Högdahl, som började engagera sig politiskt efter att ha lyssnat på Gudrun Schyman, tycker att den nystartade gruppen fyller ett tomrum.  

– Vi känner att det behövs en feministisk plattform här i Sundsvall där människor som är intresserade av feminism kan mötas och föra diskussion om det, säger hon. 

Ställer inte upp i valet

I dagsläget har gruppen ett 50-tal medlemmar som bland annat kommer att anordna aktiviteter i syfte att sprida det feministiska budskapet. Men det kommer inte att bli aktuellt för gruppen att ställa upp i kommunalval i år.

 – Nej, det kommer vi inte att göra. Nu startar vi som medlemsgrupp och ser hur det går. Och hänger vi fortfarande kvar om fyra år så kanske det blir aktuellt då, säger Matilda Högdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.