Skogsbranden på Södra berget i Sundsvall upptäcktes av en person som var ute och joggade.

Flera skogsbränder i länet

Uppdaterad
Publicerad

Värmeböljan i Västernorrland gör att det är mycket torrt i skog och mark. Under tisdagseftermiddagen har flera skogsbränder utbrutit i länet.

På Södra berget i Sundsvall härjade vid tretiden en mindre skogsbrand på en yta av 40 gånger 40 meter. Branden upptäcktes av en person som var ute och joggade på berget. Tack vare att det var vindstilla i Sundsvall spred sig inte elden över ett större område.

I Örnsköldsvik kommun har räddningstjänsten fullt upp. Det brinner det under tisdagseftermiddagen på flera platser i kommunen. Den allvarligaste skogsbranden härjar vid Signalberget i Landsjö. Där brinner det på en yta av ungefär 500 gånger 250 meter. 

Vid sjutiden fick brandkåren rycka ut till en skogsbrand i Galtström söder om Sundsvall. Allt som allt har det brunnit på åtminstone sex platser i länet under kvällen och eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.