Arkvibild/TT Foto: Pontus Lundahl / TT

Flera skogsbränder i regionen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen brann det på flera håll i Västernorrland och Jämtland. Räddningstjänsten har haft fullt upp med skogs- och gräsbränder.

Under söndagen har ett flertal bränder rapporterats. Bland annat i trakterna kring Sörvåge, Undersåker och Bredbyn.

Det rör sig framför allt om gräs- och skogsbränder som uppstår på grund av rekordvärmen, låg luftfuktighet och åska.

Räddningstjänsterna i Västernorrland och Jämtland hade under söndagseftermiddgen inte tid att kommentera läget på grund av den höga belastningen.

I Örnsköldsvik slog åskan ner och startade sju bränder. Strax innan klockan åtta uppgav Örnsköldsviks räddningschef i beredskap att alla släckts förutom en.

– Det är en som ligger lite besvärligt till i Seltjärn som vi inte fått bukt med än. Men det är på väg en helikopter som ska vattenbomba där, säger han.

I Jämtland blossade fyra bränder upp under söndagseftermiddagen, men under kvällen uppges läget vara under kontroll på de flesta brandplatser.

– I och med att vinden mojar på kvällen så brukar det bli lite lugnare, säger Maja Norling, inre befäl på Räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.