Flera villainbrott under helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under den gångna helgen har tre villainbrott anmälts till polisen i Västernorrland.

Samtliga inbrott anmäldes till polisen under söndagen. Två av inbrotten har ägt rum i samma villaområde på Alnö utanför Sundsvall. I en villa på Barkassvägen slog tjuvarna till när ägarna var bortresta. Silversmycken stals liksom kontanter (1000 svenska kronor och 70 euro). Det var grannen som tittade till villan som upptäckte inbrottet. Polisen sökte av brottsplatsen med hundpatruller, men utan att finna några inbrottstjuvar.

Även på Kryssarvägen tog sig tjuvarna in i huset när familjen var bortrest. Ett altanfönster var uppbrutet. Ett kassaskåp var utbrutet och flera guldsmycken, bland annat två guldklockor, stulna till ett värde av 25 000 kronor. Även 1000 kronor i kontanter var försvunna efter inbrottet.

I Härnösand var det ett hus i Haga som haft inbrott. Tjuvarna hade tagit sig in genom att krossa ett källarfönster. Det är oklart vad som försvunnit där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.