Focus kan läggas ned

Uppdaterad
Publicerad

Efter dryg månads av strejk vid callcenterföretaget Focus i Fränsta har företagets ledning nu kallat fackförbundet Unionen till förhandlingar. Detta kan leda till en nedläggning av verksamheten i Fränsta. Mötet hålls på onsdag i Stockholm.

Focus ledning skriver i ett pressmeddelande att ”hela situationen nu har blivit helt ohållbar för företaget” och att en avveckling är mycket sannolik.

Erika Nilsson började arbeta på Focus när företaget öppnade i Fränsta. Men redan under arbetsintervjun fick hon dåliga vibbar.

Focus CRS

– Det kändes jätteflummigt. Men jag var arbetslös och tycker att det mesta är kul, så jag tänkte ändå ge det en chans, säger hon.

Redan när första lönen skulle betalas ut, fungerade det inte som det skulle.

– Om man tänker tillbaka på första månadslönen, så fick vi ju inte lönen den 25:e, som det stod i anställningsavtalet, säger Erika Nilsson.

Hon har nu sagt upp sig på Focus och har ett nytt jobb, men har ändå varit på plats och stöttat sina gamla arbetskollegor under strejken.

I en hel månad har Focus ledning avböjt all kontakt med media och fackförbundet Unionen. Men på onsdag ska facket för första gången få lyssna på ledningens ord om varför man ser en avveckling av företaget som den bästa lösningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Focus CRS

Mer i ämnet