”Vi har följt deras väg från att de kom in i Sverige, tills att de har lämnat landet”

Polisen gör genombrott

Uppdaterad
Publicerad

”Vi har följt deras väg från att de kom in i Sverige, tills att de har lämnat landet”, säger Mikael Ahrtzing vid Västernorrlandspolisen.

Den stora inbrottsvågen som sköljt över Västernorrland den senaste tiden har upprört många. Men nu säger polisen i Västernorrland att de gjort genombrott. Presstalespersonen Mikael Ahrtzing säger till Mittnytt att man lyckats förhindra en rad inbrott, genom att hårdbevaka internationella ligor på deras färd genom Sverige.

– Det kommer ju in bilar i Sverige som är kända av polisen sedan tidigare. Nu har vi ägnat ganska stor kraft åt att följa dessa genom landet, från att de kommer in i Sverige, tills att de har lämnat landet, säger han.

I ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen uppgav polisen att man förhindrat ”ett stort antal brott i regionen”, tack vare arbetet. Hur många brott det egentligen rört sig om kunde Mikael Ahrtzing inte uppge på torsdagskvällen. Sedan polisen inledde sin offensiv mot villainbrotten så uppgav Ahrtzing däremot att antalet inbrott nu börjat sjunka.

– Det känns skönt att vi nått framgång. Men det innebär inte att vi kommer att slappna av, utan vi jobbar oförtrutet vidare.

Läs hela polisens pressmeddelande här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.