Gammalt avtal kan vara värt miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det Härnösands kommun som letat fram ett avtal från 1940-talet, där staten tar på sig ansvaret för Sundsvall Härnösands flygplats. Ett avtal som kan vara värt miljoner för kommunen.

Efter att Örnsköldsviks kommun hittat ett gammalt fördelaktigt avtal med staten började också Härnösands kommun att leta sig in i arkivet och hittade något intressant.

– I det här avtalet så står det att staten förbinder sig till drift och underhåll och frågan nu är om detta har upphävts eller om det gäller fortfarande, säger biträdande kommunalråd Göran Hådén (mp).

Förhandlar

Om det gäller det fortfarande kan det betyda många sparade miljoner för Härnösand, Timrå och Sundsvalls kommun. De förhandlar just nu om ett kommunalt övertagande av flygplatsen, eftersom staten inte längre vill stå för kostnaderna.

 – Vi vet ju inte idag vad det innebär, men eftersom det är så många miljoner som står på spel är det förstås värt att kolla upp närmare. Nu ska vi försöka bringa klarhet i det här med hjälp av jurister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.