Fortsätter leta hela natten

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 22-tiden i måndagskväll har en polsk bärplockare varit försvunnen kring Stugussjön i Näsåker. Nu söker polisen med helikopter efter mannen.

Mannen, en polsk bärplockare,  var tillsammans med ett några andra bärplockare i området kring Stugusjön i Näsåker när han försvann.  Han hade varit borta i nästa ett dygn innan polisen kallades till platsen. Då hade kamraterna själva varit ute i skogen och letat efter honom.

Under natten till tisdagen har polisen letat efter mannen utan resultat. Under dagen fortsatte man sökande med helikopter. Flera personer från hemvärnet deltar också i sökandet. Även organisationen Missing People, som de senaste åren blivit kända för sitt arbete med att hitta försvunna personer, anslöt under tisdagen till skallgången.

Har epilepsi

Den försvunne mannen har epilepsi och polisen är därför ytterst angelägen om att hitta honom. Mannen är 50 år gammal och bar vid försvinnandet t-shirt, långkalsonger och strumpor. Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Ingen mobiltäckning

Sökarbetet försvåras av att mobiltäckningen är mycket dålig i området. Polisen använder istället sitt radiosystem Rakel för att hålla kontakt med varandra under skallgången.

Vid halv sjutiden på tisdagskvällen meddelade polisen att man ännu inte funnit mannen, men att man kommer att fortsätta letandet i full skala under kvällen och natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.