Foto: SVT/montage

Hon blir chef för nya SVT i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterades nya chefer på SVT i Västernorrland och Jämtland. Helena Nyman kommer från och med december att basa för Mittnyttredaktionen.

Helena Nyman kommer närmast från en tjänst som nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Arbetarbladet i Gävle. Hon är född och uppvuxen i Sundsvall och har 25 år bakom sig som journalist och olika typer av redaktörsbefattningen.

– Helena Nymans bakgrund och kompetens inom lokal journalistik och digital publicering känns som en mycket bra kombination med Mittnytts kompetenta redaktioner i Sundsvall och Örnsköldsvik, säger Johan Everljung, nyhetschef Nord, SVT.

När SVT:s regionala nyheter görs om i mars så blir Nyman chef för redaktionen som kommer att kallas SVT Nyheter Västernorrland.

– Det är den lokala journalistiken som jag brinner för. Den är grunden för allt vi gör och där kommer vi fortsätta att vara lika relevanta. Jag tror inte att tittarna kommer att märka några stora skillnader i programmet. Men Mittnytt kommer att fortsätta vara den nyhetsledande redaktion den är idag, säger Helena Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.