Hon hoppas på en kvinnlig partiledare

Publicerad

Kristdemokraternas Göran Hägglund meddelade idag att han lämnar partiledarposten. Och för KD-gruppledaren innebär det möjligheter.

Det var inte många som hade förhandsinsyn i Göran Hägglunds beslut. Partiledarna i alliansen informerades av kollegan mindre än en timme innan presskonferensen. Och Liza-Maria Norlin (KD), gruppledare i Sundsvall blev även hon tagen på sängen.

–Jag blev överraskad idag, jag känner ju naturligtvis då jag känner honom men jag ser också möjligheter, säger hon.

Lisa lärde känna partiledaren då hon satt i partistyrelsen, men även från sitt 1-åriga inhopp i riksdagen. Och när det stormade kring partiledaren så svajjade inte tycket. När Göran Hägglund utmanades av Mats Odell om partiledarposten stod hon vid hans sida.

–Jag tycker att han är och var en bra partiledare, kritiken mot honom -som jag uppfattade den- hade med hans ledarskap att göra. Och den höll jag inte med om och jag såg inte då en självklar efterträdare, säger Liza-Maria.

Men nu ska alltså en efterträdare fram.

Vem vill du se som nästa partiledare för Kristdemokraterna?

–Jag ser ju gärna att det blir en kvinna som kliver in som partiledare för KD. Emma Henriksson och Ebba Busch är båda intressanta kandidater men jag har ingen personlig favorit i dagsläget, säger Liza-Maria Norlin (KD), gruppledare i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.