Foto: Peter Norell/Räddningstjänsten

Hundar innebrända i övertänt hus

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Lillterrsjö fattade eld natten mot lördag. Tre personer skadades och tio hundar miste livet.

Larmet inkom strax innan klockan slagit två natten mot påskaftonen. Räddningstjänsten från Ramsele och Junsele ryckte ut.

Det var tre  personer i villan. Modern och sonen hoppade från övre planet. Kvinnan fick ett fotledsbrott och ett armbrott i fallet. Sonen klarade sig från att bryta något, däremot blev han hundbiten och fick även han följa med till sjukhuset för omplåstring.

Pappan i familjen tog sig ut på nedre plan, men fick lättare brännskador då han försökte rädda familjens hundar. Två av hundarna tog sig ut ur huset. Men en tik och hennes nio valpar gick inte att rädda.

Huset brann ner till grunden. Räddningstjänsten kunde inte göra något åt huset och fick istället fokusera på att hindra branden från att sprida sig till en mindre ladugård i närheten av huset.

– Vi avbröt släckningsarbetet på morgonsidan, men har ännu kvar personal på plats säger insatsledare Peter Norell, insatsledare på räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.