Professor Morgan Fröling föreläser på TEDx.

Idéer ska spridas i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Intressanta, korta och innehållsrika föreläsningar – det är vad åhörarna som besöker TEDx i Östersund kan förvänta sig av dagen.

I dag anordnas TEDx i Östersund som är en lokal självorganiserad variant av den stora TED-konferensen som har sitt ursprung i USA.

I Östersund föreläser bland andra Mittuniversitetets professor Morgan Fröling och han tyckte det var kul att bli tillfrågad.

– Jag tycker jag har världens bästa jobb. Men det är jag nog inte ensam om, säger Morgan Fröling.

Intressant att höra Fröling

Lana Thompson och Richard Dreyer från San Francisco passade på att besöka konferensen under sin vistelse i Östersund.

– Jag är själv ingenjör så det var väldigt intressant att höra Morgan Fröling föreläsa om teknologisk utveckling mot hållbarhet, säger Richard Dreyer.

Andra föreläsare under dagen är löperskan Frida Södermark och Emma Arnesson som grundade Share For Life 2006.

SVT:s reporter Camilla Wahlman som är på plats är imponerad av dagen.

– Det har varit fantastiskt inspirerande föreläsningar. Man sitter och ryser över den här staden som lyckas ro iland en sådan här dag, säger Camilla Wahlman.

TED-konferenserna

TED-konferenserna har sitt ursprung i USA och namnet står för Entertainment, Design – teknologi. Temat för sammankomsterna är ”idéer värda att sprida”.

I samband med konferensen hålls ett antal föredrag av kända personer. Bill Gates, Al Gore och den svenska professorn Hans Rosling är tre exempel på personer som förmedlat sina tankar och idéer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.