Ingen kunde slå en pensionär

Uppdaterad
Publicerad

Pensionärerna i Rossön gick samman för att en gång för alla visa vem som är bäst; dem eller barnen i mellanstadiet. Igår möttes de i en dramatisk batalj. Frågan var: ”Vem kan slå en pensionär?”.

Det hela är ett projekt från Strömsunds kommun under parollen ”Ett friskare Sverige”. Ur projektet växte idén ”Vem kan slå en pensionär” fram, och under torsdagen var det tävling i Rossön.

Pensionärernas motståndare var elever från Bodums skola. Helt ovetandes om att pensionärerna tränat i veckor och därför inte var ett dugg nervösa.

– Det ska nog gå bra, sa en segerviss innan tävlingen.

Men sedan blev det tystare bland barnen.  Pensionärerna var nämligen helt överlägsna. Det började med att Jan Hanson, ordförande i PRO, slog en perfekt serie i bowling.

– Ja, det går inte att få mer. Hahah! Nja, det här var en rolig grej och jag tror att även barnen tyckte det, säger Jan Hansson.  

Det slutade med att barnen förlorade samtliga grenar. Rossöns pensionärer är mästare i stan. Åtminstone ett tag till.

– Vi ska utmana dom igen i januari. Då ska VI bestämma vilka spel vi ska köra, sa femteklassarna Eddy Isaksson och Arvid Norlin till Mittnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.