Jessica har världen som arbetsplats

Uppdaterad
Publicerad

På lördag sjunger Jessica Falk på Tysklands största countrygala. Vi har träffat sångerskan från Holm som jobbat med några av världens främsta producenter.

Jessica Falk har jobbat med det mesta inom musik. Efter en livskris 2004 då henne mamma omkom i tsunamin började hon så smått skriva egna låtar. Det ledde till att hon 2010 blev inbjuden till en av världens bästa harmonikaspelare Charlie McCoy i Nashville. Så ganska förutsättningslöst satte hon sig på planet mot USA.

– Jag minns att jag tänkte, antingen är jag helt galen eller så lever jag mer än någonsin, säger Jessica Falk.

Den resan blev startskottet på en ny del av Jessicas liv. Sedan dess har hon åkt över till USA åtta gånger och jobbat med några av världens största låtskrivare och producenter.

Jobbar med Scott Bagget

– Jag har spelat i pianobarer runt om i tio år och spelat alla Elvis och Dolly Partons låtar. Och så får jag spela in med musikerna bakom originalet. Det är någonting som jag inte har smält än faktiskt, säger Jessica Falk.

En av alla hon jobbat med dom senaste åren är Scott Bagget som i Sverige är mest känd för sin medverkan i Jills Veranda.

– Del så ville han skriva musik med mig och då provade vi att jobba lite ihop. Och det stämde, så vi pratar med varandra var enda dag, säger Jessica Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.