JO-anmäler polisen för dopningsdomar

Publicerad

En dopningsdömd person i Sundsvall har anmält polisen i Västernorrland till justitieombudsmannen, JO. Anmälaren menar att myndigheten skulle ha lämnat ut domar om dopningsbrott till gym i Sundsvall.

När justitieombudsmannen, JO, fick in en anmälan där en dopningsdömd person påstod att polisen lämnat ut dopningsdomar till gym i Sundsvall, begärde JO svar från polisen.

Polismyndigheten menar nu i stället att det är gymen själva som har fått ut domarna direkt från domstolen. Det har polisen nu skrivit i sitt svar till JO.

Ansvarig polis för samverkansgruppen ”Krafttag mot dopning”, som leds av bland annat polisen, men även Riksidrottsförbundet, tullen, Sundsvalls och Timrås kommuner samt företrädare för gym, menar att gymmen själva tagit beslut att neka dopningsdömda tillträde till gymmen under ett års tid efter domen.

Polisen svarar också att Riksidrottsförbundets representant begär ut domar rörande dopningsbrott från domstolen och vidarebefordrar dessa till anslutna gym i samverkansgruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.