Jobbmässa lockade många

Uppdaterad
Publicerad

Den årliga sommarjobbsmässan har dragit igång i Härnösand. Över 20 företag fanns på plats för att ta emot CV och ha korta intervjuer. Efter dagen fick några lyckliga ungdomar lämna mässan med ett jobberbjudande.

Sommarjobbsmässan har arrangerats flera år i rad och 2015 är inget undantag. Både arbetsgivare och arrangörer menar att rekryteringsmetoden är att bra sätt att hitta arbetskraft på.

–Det skapar ett första möte mellan arbetsgivare och arbetssökande. De får direktkontakt och chansen att lämna sitt CV, säger Annelie Lundgren, arrangör av sommarjobbsmässan.

– I den vanliga rekryteringen måste man gå igenom så många led. Först lägger vi ut en annons som den sökande ska hitta. Sedan ska arbetssökanden bestämma sig om den vill söka jobbet och till slut skicka in ansökan. Först då kan en intervju bokas. Här får jag träffa personen på en gång, säger Christer Sefbom, ägare av Hemsö fästning

Många nöjda efter dagen

Det är första året som Christer Sefbom är på sommarjobbsmässan. Det blev en mycket lyckad dag för honom.

–Här hittar vi diamanter som vi inte hade hittat annars. Det är superbra. Två stycken har vi hittat som vi erbjudit jobb direkt. Vi tog ett litet snack och de passade perfekt in i det vi söker, säger han.

Men alla får inte jobb direkt på plats. De flesta får vänta på att bli kallad till en intervju. En av dem som har hopp om jobb är Sophie Karlsson, som vill arbeta på länsmuseet i sommar.

–Mina vänner hade berättat hur det skulle vara att jobba där. Jag kände att om jag får det här jobbet kommer det vara jättebra för mig, säger Sophie Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.