Arkivbild. Foto: TT

Jämn kamp mot Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda studsade snabbt tillbaka efter hemmaförlusten mot Örebro på fredagskvällen.

Mindre än ett dygn senare besegrades Modo på bortaplan med 4-3 efter förlängning, Andreas Johnson segerskytt.

Frölunda har varit i strålande form under en längre tid, men fick en dipp på fredagen när man förlorade hemma mot Örebro, och därmed också tappade serieledningen till HV 71, om än på målskillnad.

Modo å sin sida hade kommit igen efter lång tid med svaga resultat och tog på fredagen andra raka segern, borta mot Luleå.

Fyra mål på fem minuter

Det var också full fart framåt för båda lagen från start och publiken fick se en smärre målorgie, med fyra fullträffar inom loppet av drygt fem minuter (3.29-8.35).

Frölunda kvitterade Modoledning två gånger. Vid båda tillfällena med god hjälp av hemmamålvakten Adam Reideborn, som hemmatränaren Anders Forsberg valde att starta med, trots att Linus Ullmark storspelat i Luleå kvällen innan.

Modo kunde inte försvara sig

Kul match för publiken, men knappast för tränarna och redan efter dryga tio minuter fann Frölundas Roger Rönnberg för gott att ta timeout.

Spelet stabiliserades därefter, Frölunda hade klart grepp om matchen och Modo hade väldigt svårt att freda sig.

Reideborn spelade dock upp sig och åt Frölundas 2-3 i powerplay i mittperioden kunde han inget göra.

Avgjordes på förlängning

Göteborgarna så ut att ha kontroll på det hela i tredje perioden, men Gustav Posslers styrning för 3-3 mitt i densamma bäddade för en dramatisk avslutning.

Frölunda hade bästa chanserna att avgöra under ordinarie tid men det hela gick till förlängning, där Andreas Johnsson avgjorde tidigt med ett vinkelskott.

Stöttar kampen mot cancer

Inför säsongens största publik i Fjällräven Center (6 213) spelade båda lagen i för dagen udda färger, Modo i rosa och Frölunda i svart. Detta i kampen mot cancer.

Modo avslutade en kampanj för Rosa Bandet, medan Frölunda startade en för Mustasch-kampen.

Båda lagkaptenerna, Samuel Påhlsson och Joel Lundqvist, spelade dessutom med rosa klubbor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.