Klämdes fast mot 29 ton

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverket ska nu utreda en händelse på en arbetsplats i Ramsele då en anställds ben klämdes fast mot en last som vägde 29 ton.

Lasten skulle lyftas med mobilkran för att bygga ett vindkraftverk. En anställd stod på marken bredvid lasten där han instruerade kranföraren via kommunikationsradio. När en del av lasten lyftes upp kom den i mindre svängning. Teknikern som stod intill hade en annan konstruktion med stödben bakom sig och i samband med det kläms dennes underben fast mellan den hängande lasten och konstruktionens stödben.

Den anställde ådrog sig svår smärta av detta, ambulans tillkallades och den skadade fördes till sjukhus. Där kunde man emellertid konstatera att det mirakulöst nog inte skett något benbrott. Polis anlände och genomförde en utredning efter händelsen.

Arbetsmiljöverket ska nu utreda händelsen som inträffade tidigare i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.