KO varnar för vilseledande telefonförsäljare

Publicerad

Den senaste tiden har Konsumentverket fått in anmälningar mot företaget Omega-3 Kost Nordic AB. Nu väljer Konsumentverket att varna konsumenter för företaget

Omega-3 Kost Nordic ringer upp konsumenter på telefon och berättar att de har gått till final i en tävling med chans att vinna 10 000 eller 15 000 kronor på Ica. Sedan april har mer än 50 konsumenter anmält företaget till Konsumentverket. Många anmälare har fått intrycket av att säljaren ringer från Ica eller att det är Ica som står bakom erbjudandet men Ica är inte inblandat på något sätt.

Kunder som nappat på erbjudandet har senare upptäckt att de ingått en prenumeration på kosttillskott till en kostnad av 298 kronor i månaden. Många anmälare har berättat för konsumentverket att de inte uppfattat att det handlade om en prenumeration. Andra har berättat att det är väldigt svårt att säga upp sin prenumeration med företaget.

Konsumentverket har startat ett tillsynsärende gällande vilseledande telefonförsäljning och leverans av obeställda produkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.