Krisgrupp efter Uppdrag granskning

Uppdaterad
Publicerad

Örnsköldsviks kommun har tillsatt en krisgrupp som ska ta emot reaktionerna efter Uppdrag gransknings program.

Gruppen, som ska hantera mejl, besök och telefonsamtal, består av kommundirektör Magnus Haglund samt kommunens stabschef, säkerhetsansvarige, personalchef och informationschef.

– Vi visste ju att programmet skulle sändas, så redan förra veckan bestämde jag att vissa funktioner som vi anser är viktiga skulle samordnas så att allmänheten och medarbetare kan komma i kontakt med oss, säger Magnus Haglund.

Övik energi

Säkerheten i kommunhuset har också förstärkts med extra väktare.

– Vi har höjt säkerheten, förstärkt upp med mer folk som svarar i telefon och kontrollerat att våra servrar kan ta emot om det blir en ökad belastning.

Hur har det sett ut hittills?

– En liten ökad belastning på hemsidan och växeln har tagit emot fler samtal, men betydligt mindre än vi trodde, konstaterar Magnus Haglund.

Uppdrag gransknings program om Örnsköldsviks kommun och Sekabs utlandsaffärer har varit torsdagens snackis i Örnsköldsvik.

– Det är skamligt att det får gå till så här – pengarna behövs bättre på andra ställen. I första hand till våra barn och gamla, säger Sabina Robé.

– Det var inget i programmet som förvånade mig. Men jag tror att alla kommuner som fått en sådan chans vad gäller etanol och etanolbilar nog hade satsat. Det var bara det att de blev fartblinda – det skulle ha stoppats tidigare, säger Birger Vågström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Övik energi

Mer i ämnet