Ängelholm fick nej

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholms FF kommer troligen att begäras i konkurs. Kommunstyrelsen i Ängelholms kommun sa i kväll nej till att stötta klubben med de drygt två miljoner man begärt.

Beskedet innebär troligtvis att GIF Sundsvall tappar de sex poäng i Superettan man tagit i matcher mot laget, vilket skulle innebära att Giffarna rasar i tabellen.

– Det är tråkigt. Men regelverket är klart, om Ängelholm försvinner så nollställs alla matcher mot dem. Det är inget vi kan göra något åt, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Samtidigt skulle ett ÄFF i konkurs innebära att Östersunds FK klättrar i tabellen. I Sundsvall hoppas man dock på att serien ska hinna spelas klart innan skånelaget går i konkurs.

– jag vill inte spekulera i vad som kan hända, men min erfarenhet är att konkursprocesser brukar dra ut på tiden. Så förhoppningsvis får det här ingen påverkan på Superettan i år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.