Konstgräset godkänt

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den nya konstgräsplanen på Norrporten arena spelklar. Fifa godkände planen efter en inspektion i fredags.

En representant från den internationella fotbollsorganisationen Fifa besiktigade planen i fredags och gav då muntligt besked om att den nya konstgräsmattan kommer att bli godkänd. Pappersarbetet och det officiella beskedet dröjer dock en månad. 

Den nya planen får två stjärnor av Fifa vilket innebär att den är godkänd för internationellt spel och matcher på högsta nivå i Sverige.

– Det är samma certifiering som det gamla konstgräset hade. Det känns bra att få ett positivt besked, säger Hans-Olof Pettersson, projektledare på kommunens fastighetsbolag Drakfastigheter.

Projektet med att lägga in en ny konstgräsmatta satte igång i slutet av september. Man har haft en mycket snäv tidsplan eftersom upphandlingen överklagades. De sista dagarna fick man jobba kvällstid med arenabelysningen tänd för att hinna klart.

I kväll spelar Sundsvall sin första match på det nya konstgräset. Då har man chans att ta revansch mot Varberg efter 1-0 förlusten i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.