Konstrundan lockar publik

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har Lions i Sundsvall arrangerat konstrundan där så väl etablerade som nya konstnärer får chansen att visa upp sig för allmänheten på en rad olika platser. I det gamla bruket i Galtström hade en lokal konstnär utställning i en annorlunda lokal. 

Det är Sundsvallskonstnären Fredrik Wimmercrantz som tillsammans med kompisen Stefan Markström från Umeå gjort om det gamla gjuteriet vid Galtströms bruk till utställningslokal.

– Vi tyckte att den här lokalen passade oss bättre än den lokal vi egentligen skulle varit i, säger Fredrik Wimmercrantz.

De båda konstnärerna är två av närmare hundra konstnärer som ställt ut på 26 olika platser i Sundsvallsområdet den här helgen och konstrundan har blivit en tradition för många, till exempel makarna Gulli och Hans Öhrström från Njurunda.

– Vi åkte en vända igår och så tar vi resten idag berättar Gulli Öhrström som konstaterar att det finns mycket fint att titta på.

Fredrik Wimmercrantz tror att folk tycker att det är kul att åka runt och titta på konst och Hans Öhrström berättar att han funderar över att köpa konst.

– Det finns sånt som är intressant, säger han.

Även Fredrik Wimmercrantz och Stefan Markström har haft besök av spekulanter.

– Lite då och då, folk verkar uppskatta att man gör bilder och det är kul, konstaterar Fredrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.