Kovland inbrottsdrabbat

Publicerad

Konst, alkohol, elektronik, gräsklippare och en hel del annat har stulits i samband med två inbrott i Kovland väster om Sundsvall.

Inbrottsvågen över Västernorrland fortsätter, men inbrotten i Kovland uppvisar, enligt polisen, en lite annan profil eftersom det inte bara är smycken som tjuvarna varit ute efter utan även stulit mängder av annat gods.

 Den 28 oktober bröt sig tjuvar in i en av villorna i Kovland och försvann med en stor mängd gods. Även en närbelägen villa utsattes för inbrott samtidigt – eller möljigen några dagar innan. Det är oklart när det inbrottet genomfördes, då villaägaren var bortrest under fyra dagar och upptäckte inbrottet när hon kom hem. Från den första villan försvann konst, alkohol, elektronik och annat. Värdet av stöldgodset uppskattas för närvarande till 25 000 kronor. I den andra villan försvann också alkhol och elektronik, men även en gräsklippare och smycken stals. Värdet av det försvunna uppskattas för närvarande till omkring 40 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.