Kvinna anmäler Öviks sjukhus efter amputerat ben

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Örnsköldsvik sökte flera gånger hjälp för ett bensår men blev hemskickad. När hon väl blev inlagd så hade såren spritt sig längre upp på benet som behövde amputeras. Nu har kvinnan anmält händelsen till IVO.

Enligt kvinnans anmälan till Inspektionen för Vård och omsorg så har hon haft problem med bensår på höger häl sedan bvörjan av 2013. Hon ska ha sökt läkare ett flertal gånger men bara blivit ordinerad antibiotika.

Till slut blev problemen så allvarliga att hon skickades med ambulans till akuten, men även då ska hon ha skickats hem utan åtgärd. En vecka senare skickades hon åter igen till akuten med ambulans.

Den gången ska hon ha blivit inlagd på kirurgiavdelningen där benet amputerades. Efter amputationen ska en sårodling ha gjorts där man fann tre olika bakterier. 

I sin anmälan menar kvinnan att hon hade fått behålla mer av sitt ben om bakterierna hade upptäckts vid tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.