83-åring misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot onsdagen hittade polisen en död kvinna i Sidsjöområdet. Nu misstänks hennes 83-årige make för mord.

Vid 01.34 natten mot onsdagen larmades polisen till en bostad i Sidsjöområdet, Sundsvall. När polisen kom till platsen hittade man en död kvinna.

En man greps på platsen misstänkt för mord och har under morgonen anhållits. Han vårdas sedan i natt på sjukhus för egna skador. Mannens skador bedöms emellertid inte vara livshotande. Han har under morgonen opererats.

Mord i Sidsjön

Brottsplatsen är avspärrad och under natten har ett 10-tal poliser och kriminaltekniker jobbat på brottsplatsen. Under dagen kommer den tekniska undersökningen att fortsätta och ett 10-tal utredare kommer att genomföra förhör.

Polisen säger sig ha en klar bild av vad som har hänt och bevisläget bedöms som gott.

– Vi vet hur det har gått till och vårt arbete nu går delvis ut på att utesluta andra möjligheter så att det inte är någon annan som kan ha varit där och gjort det här, säger Börje Öhman, kommunikationschef vid polisen.

Mittnytt: Känner ni  till något motiv?

– Ja, det ingår i den här bilden och vi vet också ett motiv, säger Börje Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Sidsjön

Mer i ämnet