Långa köer för att reparera ac:n

Uppdaterad
Publicerad

Har man fått problem med sin bils air condition (ac) kan det ta lång tid att få den lagad. För på många av Sundsvalls verkstäder är köerna nästan månadslånga.

Efter värmeböljan som drog in över Sverige förra veckan är det många som ha fått problem med sin ac. Det märks inte minst på att verkstäderna går på högvarv för att få alla lagade.

– Det är kö hela tiden. För att få den (ac:n) fixad måste man väl vänta till ungefär den 19 augusti nu, säger Lars-Erik Stark, servicerådgivare på Billhallen i Sundsvall.

10 personer

På Billhallen får man dagligen in ungefär 10 personer som vill laga sin ac. Och det har lett till att man ibland fått säga nej till folk, eller be dem vänta tills det finns tid.

 – Det är svårt för det är många norrmän på genomresa som stannar hos oss. Reser man från Trondheim och så lägger ac:n av i Ånge så är det inte särskilt skönt. Passerar de Sundsvall så vill de komma in akut. Men tyvärr, det går inte, säger Lars-Erik Stark.

Andra verkstäder

Men det är inte enbart på Billhallen som man har problem med att hinna med.

– Man försöker ju hjälpa kunder och rekommendera andra verkstäder. Men de har samma problem med långa väntetider där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.