Målsättningen är SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Med en något turbulent säsong i bagaget laddar nu Sundsvall Dragons om. Nu med ett någorlunda nytt lag, och framför allt, en ny coach i Tommie Hansson.

Tommie Hansson presenterades som ny coach i början av april. Nu har han haft några månader på sig att jobba med laget. Och han är nöjd med hur laget har sett ut på träningarna.

– Vi har haft bra föruttsättningar att jobba med laget.

Ska axla Peter Öqvists mantel

Tommie Hansson är mannen som nu ska leda en av basketsveriges mest framgångsrika basketföreing till nya sm-guld. Det är han som ska axla förre coachen Peter Öqvists mantel. En kanske inte helt lätt uppgift. Öqvist har under sina 11år i föreningen lett Dragons till två sm-guld, tre sm-finaler, och sätt till så att laget alltid är med och slåss i toppen.

– Jag känner inte av någon press utifrån, men däremot mot mig själv.

”Vi ska slåss vara med och slåss om medaljerna”

Han har rötterna i Luleå men Solna Vikings är Hansson senast klubbadress. Där var han tränare för damlaget men även sportchef för föreningens fyra seniorlag. Men nu är han i Sundsvall med en tydlig målsättning.

– Vi ska slåss vara med och slåss om medaljerna.

Målsättningen är alltså SM-guld?

-Den slutgilltiga målsättningen är det, men det finns en några delmål på vägen först.

”Jag vill inte ha något med den historien att göra”

Förra säsongen var hyfsat turbulent, med ekomiska bekymer och en stjärnspelare i Alex Wesby som lämnade. Något som Hansson inte vill ha hängandes över sig.

– Jag startar i klubben med ett vitt papper. Jag vill inte ha något med den historien att göra.

En spelare som var lovordad av Peter Öqvist var isläningen Jakob Sigurdarson. Något som hans efterträdare definitivt håller med om. Och Sigurdarson själv verkar vara nöjd med sin nya coach så här långt.

– Han har gjort ett bra första intryck. Och har en väldigt tydligt bild om hur vi ska spela, säger Jakob Sigurdarson.

Den 3 oktober drar säsongen igång för Dragons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.