Man avled efter hembesök

Publicerad

En anmälan har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter att en äldre man fallit och slagit huvudet i samband med ett av hemtjänstens hembesök. Senare avled han.

Mannen ska ha varit ute i sitt garage och pysslat med bilen och blivit så överraskad av besöket att han ramlat omkull. Han slog huvudet i betongen och fick ett jack i tinningen. Distriktssköterskan kom därefter på besök efter att hemtjänsten larmat. Mannen började i samband med det att kräkas.

Avled

Två dagar senare finner hemtjänsten att mannen har svårt att hitta ord och verkar förvirrad. Han får då åka ambulans till sjukhuset i Sollefteå där man hittar en stor subduralhematom. Han opereras dagen därpå. Enligt kirurgen gick allting bra och mannen lades i respirator. I samband med en kontrollröntgen försämras mannen plötsligt. Två dagar senare avlider han efter att respiratorn stängs av.

Anmälan

Nu har dottern gjort en anmälan till Ivo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.