Många sjuka på Arbetsförmedlingen i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingens mål är ett frisktal på 70 procent. Men på kontoret i Sollefteå är den siffran nere på 30 procent. Många är sjuka.

Sjukdomssituationen gör att den friska personalen på Arbetsförmedlingen måste täcka upp för deras sjuka kollegor.

– Vi hinner i bästa fall med att administrera arbetslösheten, säger arbetsförmedlare Jan Vedal.

De stora problemen med sjukskrivningar på Arbetsförmedlingen i Sollefteå gör att personalen inte hinner med alla sina arbetsuppgifter. De anställda vittnar om att de bara hinner hålla koll på hur många som behöver jobb men inte att förmedla några arbeten.

Trots problemen med sjukskrivningarna så menar chefen på Arbetsförmedlingen i Sollefteå, Laila Öhrling, att det inte är möjligt att ta in vikarier vid kortare sjukskrivningar.

– Det finns ingen utbildning för arbetsförmedlare så om man har många korttidssjukskrivna så kan det slå tillbaka på den personal som finns kvar.

Laila Öhrling säger att man i stället jobbar med att se över personalens arbetsuppgifter för att anpassa sig till den minskade personalstyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.